سفارش تبلیغ
صبا ویژن
بر مردمان روزگارى آید که جز سخن چین را ارج ننهند ، و جز بدکار را خوش طبع نخوانند ، و جز با انصاف را ناتوان ندانند . در آن روزگار صدقه را تاوان به حساب آرند ، و بر پیوند با خویشاوند منّت گذارند ، و عبادت را وسیلت بزرگى فروختن بر مردم انگارند . در چنین هنگام کار حکمرانى با مشورت زنان بود ، و امیر بودن از آن کودکان و تدبیر با خواجگان . [نهج البلاغه]
جمع صمیمی

سید محمد خاتمی رئیس‌جمهور سابق در اظهاراتی علنی از میرحسین موسوی و مهدی کروبی درخواست کرد که به وحدت و اجماع بیندیشند و کاری نکنند که اصلاح‌طلبان پس از انتخابات ریاست‌جمهوری همدیگر را ملامت نمایند.

به گزارش خبرنگار شهاب‌نیوز؛ خاتمی طی سخنانی در جمع اعضای خانه احزاب گیلان با اشاره به شرایط خطرناک کشور و ضرورت پیروزی منتقدان دولت در انتخابات ریاست‌جمهوری دهم گفت: «اگر واقعا بخواهیم آنچه در سال 84 رخ داد را تکرار کنیم اولا ما باید خودمان را ملامت بکنیم چون مردم آن دفعه هم به صحنه آمدند و سر جمع در مرحله اول حدود 60 درصد آراء را به اصلاح طلبان دادند اما نتیجه چه شد و چطور شد که وضعیت دیگری پیش آمد؟ آیا می خواهیم این وضع تکرار شود؟»

وی افزود:«یکی از علل اصلی که بنده انصراف دادم این است که حضور 3 نفر از چهره هایی که ارزشمند بودند موجب تقسیم آرا و در نتیجه آن قضاوت بد تاریخ درباره اینکه با توجه به رای افراد، حساب می کنند که اصلاحات اینقدر رای دارد می شد که این وضعیت نباید به وجود می‌آمد و نباید زمینه برای این قضاوت فراهم می‌شد. به خصوص در مورد شخص بنده که روی این مساله خیلی قضاوت می شد.»

خاتمی تصریح کرد:«در ماههای اخیر محبت و شور و اشتیاق مردم به بنده طوری بود که احساس می کردم اگر خودمان فضا را تنگ نمی کردیم یک بار دیگر ملت نشان می داد که چه می خواهد و با چه اکثریتی چه نظر و گرایشی را می پذیرد. وقتی این طور شد باید ملاحظه این کار را می کردم و نگذارم سوء تفاهمی پیش بیاید.»

رئیس‌جمهور سابق در توصیه‌ای صریح به میرحسین موسوی و مهدی کروبی گفت: «الان هم به دو کاندیدایی که در عرصه هستند گفته‌ام شایسته است به این نتیجه برسند که در انتخابات پیروز شویم. وحدت و تجمع آرا از اینکه چه کسی روی کار باشد مهمتر است. خود دوستان و مردم هم می توانند این را تشخیص را بدهند کجا امکان رای بیشتراست؛ یا لااقل باید به ساز و کاری برای جلوگیری از تفرق آراء رسید که در نهایت بر اساس آن تصمیم نهایی گرفته شود».

خاتمی تاکید کرد: «رسالت تاریخی عزیزانی که در صحنه اند و همه ما این است که بتوانیم کاری بکنیم که شاهد تفرق آراء نباشیم و باز بعد از 23 خرداد وضعی پیش آید که همدیگر را ملامت کنیم که کاش این طور نشده بود. برای این امر باید با تدبیر عمل شود.»

رئیس جمهور سابق با تاکید بر اهمیت حضور گسترده مردم در پای صندوق‌های رای تاکید کرد: «اگر حضور مردم کم باشد احتمال شکست زیادتر خواهد بود. اگر حضور زیادتر باشد در صورت تعدد کاندیداها باز هم نتیجه ای غیر از آنچه که طرفداران تداوم وضع موجود می خواهند اتفاق خواهد افتاد.»

وی یادآور شد: «شرایط امروز واقعا حساس است. اگر معتقدیم وضع کنونی مناسب نیست دیگر باید گلایه ها کمبودها و اشکالات را کنار بگذاریم و حول مشترکات کنار یکدیگر جمع شویم».

رئیس بنیاد باران تاکید کرد: «انقلاب و کشور متعلق به مردم است. هنوز آنها تاثیر گذار هستند ولی بسیاری از مشکلات یا نگرانی هایی که وجود دارد ممکن است طوری شود که نتیجه آرا مطلوب ما نباشد و یا خدای نا خواسته در آن تصرف شود حضور مردم می تواند این مسائل را مرتفع کند و از بین ببرد».

خاتمی خاطرنشان کرد: «همه باید مردم را به حضور در انتخابات تشویق کنند.مردم ما هم مردم بیداری هستند و حضور مردم می تواند باطل السحر خیلی از مشکلات باشد.» 

خاتمی در بخش دیگری از اظهارات خود با انتقاد از عملکرد دولت احمدی‌نژاد گفت: «آیا طی سال‌های گذشته اعتبار مردم بالاتر رفته؟ آیا وضع زندگی مردم ما بهتر شده؟ قدرت ما برای گرفتن سهمی برای حضور در صحنه ها ی مختلف بین المللی بیشتر شده یا کمتر؟ آیا از منابع مادی و معنوی کشور درست در مسیر بهروزی، پیشرفت و توسعه کشور و در جهت برخورداری مردم استفاده کرده ایم؟ آیا به حقوق و آزادی های مسلم مردم بیشتر توجه شده یا کمتر؟»

وی با طرح این پرسش که «آیا ما در سال های گذشته محدودیت تصمیم گیری مردم را بیشتر کرده ایم یا اینکه فضا را برای تصمیم گیری آزاد مردم باز گذاشته ایم؟»، اظهار داشت: «این جمعی که دلشان برای انقلاب می سوزد و هر کدامشان که خدمت کرده و می کنند یکسره یک خط قرمز دور اسمشان می کشند که اینها صلاحیت ندارند تا در معرض رای مردم قرار بگیرند. این محدود کردن اختیار مردم؛ محدود کردن حدود کسانیست که دلشان برای انقلاب و کشور می سوزد یا گسترده تر کردن است؟»

رئیس‌جمهور سابق ادامه داد: «اگر واقعا ما در مسیراین معیارها حرکت کرده ایم کار خوبی بوده است و اگر نیست همه موظفیم اگر از مسیر منحرف شده ایم برگردیم؛ اگر کند شده ایم تند تر شویم و اگر ایستاده ایم حرکت کنیم.»

رئیس جمهور سابق کشورمان تصریح کرد:«انتخابات یکی از راههایی است که مردم باید با همه محدودیت هایی که هست در آن حضور داشته باشند.»

خاتمی در ادامه در مورد مهندس میرحسین موسوی و حضور وی در انتخابات به عنوان کاندیدا، اظهار داشت: «مهندس موسوی را انسانی سالم شایسته و قوی می دانم.دغدغه ها و نگرانی ها و دلایل ایشان برایم کاملا قابل قبول است.ایشان از سرمایه های انقلاب و از انسان‌های خوش فکر و دلسوز انقلاب است.»

رئیس بنیاد باران افزود: «اینکه مهندس موسوی در این موقعیت احساس خطر می کند و در عرصه می آید برای همه ما غنیمت است، البته آقای کروبی هم از سرمایه های انقلاب ماست و برای ما ارزشمند است.»

وی سپس تاکید کرد:«در این مقطع صحبت سر این است که ما چه کاری می خواهیم انجام بدهیم و صحبت سر نمره دادن به افراد نیست.شاید خیلی افرادی باشند که نمره های بالا و شایستگی های زیادی دارند ولی آنچه اکنون مطرح است موفقیت در انتخابات پیش روست.»

خاتمی تصریح کرد: «اگر معتقدیم می شود بهتر از این کشور را اداره کرد ؛اگر معتقدیم خطرات بزرگی کشور را تهدید می کند؛باید آنها را کم یا رفع کرد؛ نحوه مدیریت کشور باید بهینه شود. الان که در مرحله انتخاباتیم؛ باید به موفقیت در آن فکر کرد.»

خاتمی با اشاره به در دسترس نبودن امکانات برای اصلاح‌طلبان، اظهار داشت:« با توجه به این موضوع، تنها راهی که برای تحقق این امر وجود دارد انتخابات و رای مردم است که می تواند تعیین کننده باشد.»

وی افزود: «خدا را سپاسگزاریم که هنوز انتخابات در کشور هست گرچه معتقدیم شیوه ها و روش هایی وجود دارد که آنها درست نیست و حتی گاهی با روح قانون اساسی سازگار نیست.»

رئیس جمهور سابق کشورمان یادآور شد: در این موقعیت که با تنگناها مواجهیم ،مشکلات ایجاد می شود و سخت گیری ها هم زیاد است نباید آن آرمانها و ایده های خیلی دورمان را در نظر بگیریم و بخواهیم یکشبه به آنها برسیم ؛ نباید خیال پردازی و ایده پردازی کنیم.»


نظرات شما ()
---------------------------------------------------
تقدیم و ‌آغاز بررسی دو فوریت لایحه اصلاح بند 2 اصلاحی ماده 36 قانون انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران مصوب 1385 موسوم به لایحه کاهش سن رأی دهندگان با حاشیه ها و واکنش برخی از نمایندگان همراه بود.

به گزارش ایرنا، در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس غلامحسین الهام سخنگوی دولت و صادق محصولی وزیر کشور برای دفاع از دو فوریت لایحه کاهش سن رأی دهندگان حضور یافتند. 

سخنگوی دولت که برای دفاع و از ارایه دلایل تقدیم این لایحه با قید دو فوریت در سخنگاه (تریبون) مجلس حضور یافت به یکباره با فریادهای دو – دو به معنای مخالفت نمایندگان روبرو شد که این فریادها بارها تذکر لاریجانی را مبنی بر این که اجازه بدهید سخنان خود را مطرح کنند، را به همراه داشت. 

الهام که همچنان لبخند بر لب داشت نیز گفت که قبل از نوبت دو – دو می گویند سه می شود. 

در تمام مدت سخنان الهام که در ضرورت ارایه این لایحه با قید دو فوریت سخن می گفت، نمایندگان باز هم مخالفت خود را اعلام می کردند. 

پس از اظهارات سخنگوی دولت، کاظم جلالی نماینده شاهرود و سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز در تذکری با استناد به اصل 3 قانون اساسی مبنی بر اصل رفع تبعیض ناروا و ایجاد امکانات عادلانه برای همه ملت ایران گفت: در سخنان سخنگوی دولت بحث سن تکلیف مطرح شده اگر چنین باشد در اسلام سن تکلیف برای پسرها 15 سال و برای دختران 9 سال در نظر گرفته شده است که این تبعیض نارواست و سن رأی نیز بر این اساس باید باشد. 

لاریجانی رئیس مجلس نیز در پاسخ به این تذکر از نمایندگان خواست که مسایل فردی را با مسایل اجتماعی تفاوت قائل شوند. 

وی تأکید کرد: مسایل اجتماعی، عرف جامعه و بر اساس عقل است. 

در ادامه مهدی کوچک زاده یکی از نمایندگان سرسخت حامی احمدی‌نژاد از سکوت لاریجانی در هنگام فریادهای دو – دو نمایندگان انتقاد کرد. 

وی با استناد به این مطلب که رئیس مجلس قسم خورده، که از شأن و جایگاه مجلس دفاع و‌ آیین نامه را رعایت کند، گفت: بر اساس آیین نامه، انجام تظاهرات، قطع سکوت مجلس، تهمت و حرکاتی که موجب بی‌نظمی در مجلس شود، ممنوع است و رئیس مجلس باید تذکر دهد.
وی ادامه داد: ناطقان هیچگاه در فوریت لایحه کاهش سن رأی دهندگان صحبت نکردند، 40 روز به انتخابات ریاست جمهوری مانده و این بهترین دلیل برای فوریت این لایحه است. 

محمد قسیم عثمانی نماینده بوکان نیز در هنگام بررسی دو فوریت لایحه کاهش سن رأی دهندگان، در تذکری آیین نامه ای یادآور شد که قید دو فوریت طبق قانون برای مواردی باشد که فوت وقت در آن منجر به ایجاد خسارت برای کشور شود. 

وی افزود: این لایحه هیچ فوریتی ندارد که فوت زمان در آن خسارت آور باشد. 

رئیس مجلس نیز در واکنش به این تذکرات از عثمانی خواست تا نظر خود را در رأی اعمال کند.
لاریجانی افزود: لابد کسانی که این لایحه را ارایه داده اند به دلیل نزدیکی انتخابات آن را آورده اند. 

در هنگام برسی دو فوریت لایحه کاهش سن رأی دهندگان علی ریاض معاون پارلمانی وزارت بهداشت و محمدحسین موسی پور معاون امور مجلس و حقوقی وزارت کشور نیز در مجلس حضور داشتند، تعداد بسیاری از نمایندگان در برسی فوریت این لایحه اطراف سخنگوی دولت و وزیر کشور جمع شده بودند. 

همچنین جمعی از دانش آموزان دختر نیز به عنوان تماشاچی در جایگاه مجلس بودند. 

نظرات شما ()
---------------------------------------------------
 
هاشمی رفسنجانی می نویسد:" امروز نخست وزیر برای مسئله قطع سوبسید از وزارت نفت و نیرو - که در کمیسیون برنامه و بودجه برای مخارج جنگ قطع شده - خدمت امام می رود. پیغام دادم که نظر کمیسیون هم به امام گفته شود ... امام تصمیم گیری را به سران قوا محول کرده اند."

کاهش شدید قیمت نفت در سال 1388 که مشابه کاهش شدید قیمت نفت در سال 1365 می‌باشد و طرح موضوع حذف یارانه‌های انرژی در هر دو مقطع، امکان مقایسه جالبی را میان مواضع دو رئیس دولت وقت یعنی مهندس میرحسین موسوی نخست‌وزیر وقت و دکتر احمدی‌نژاد ریاست‌جمهور فعلی ایجاد کرده است.

به گزارش خبرنگار «آینده»، براساس خاطرات سال 1365 هاشمی رفسنجانی که قرار است به زودی با نام «اوج دفاع» منتشر شود، در این سال به دلیل سقوط فاحش قیمت نفت و رسیدن آن به مرز 8 دلار، کشور با کاهش شدید درآمدهای نفتی مواجه شده بود و در این شرایط با توجه به هزینه‌های روزافزون جنگ، تأمین بودجه مورد نیاز کشور توسط دولت عملاً ممکن نبود و به دلیل بحران اقتصادی، وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی وقت در سال 1365 تغییر کردند.

در این شرایط کمیسیون برنامه و بودجه مجلس جهت تأمین بخشی از کسر بودجه کشور، پیشنهاد حذف یارانه‌های انرژی را مطرح کرد که این امر با مخالفت دولت به ویژه مهندس موسوی مواجه می شود.

هاشمی رفسنجانی در خاطرات خود می نویسد:" شب جلسه سران قوا در دفتر نخست وزیر بود. بحث عمده درباره بودجه بود. کمیسیون برنامه و بودجه اعتبار وزارتخانه های نیرو و نفت را حذف کرده و و به آنها اجازه داده که با گران کردن محصولات خود، درآمد کسب کنند. دولت با این کار مخالف است و می خواهد از طریق استقراض، این کمبودها را که حدود سیزده میلیارد تومان است تامین کند."

وی ادامه می دهد:" امروز نخست وزیر برای مسئله قطع سوبسید از وزارت نفت و نیرو - که در کمیسیون برنامه و بودجه برای مخارج جنگ قطع شده - خدمت امام می رود. پیغام دادم که نظر کمیسیون هم به امام گفته شود ... امام تصمیم گیری را به سران قوا محول کرده اند."

مهندس موسوی با این استدلال که حذف یارانه‌های انرژی موجب اثرات تورمی شدید می‌شود، پیشنهاد داد با موافقت امام خمینی (ره) کسر بودجه دولت که بالغ بر 13 میلیارد تومان می‌شد، از طریق استقراض از بانک مرکزی تأمین شده و یارانه‌های انرژی حذف نشود.


در سال جاری نیز که قیمت نفت از متوسط 100 دلار در سال گذشته به حدود 40 دلار کاهش یافته است، به عنوان یکی از راه‌های تأمین منابع مورد نیاز دولت، حذف یارانه‌های انرژی توسط رئیس‌جمهور پیشنهاد شده که این بار برخلاف 23 سال قبل، این طرح از موافقت دولت و مخالفت مجلس برخوردار است.

گرچه در بسیاری از ابعاد نظیر اختلاف میان قیمت نفت اکنون و 23 سال قبل، شرایط جنگی کشور و... شرایط فعلی با آن زمان متفاوت است، اما تکرار این پیشنهاد و تفاوت موضع روسای دولت‌های وقت که اکنون پس از 23 سال به رقیب هم در انتخابا ریاست‌جمهوری تبدیل شده‌اند، می‌تواند جالب باشد.


نظرات شما ()
---------------------------------------------------
<      1   2   3   4   5   >>   >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ
---------------------------------------------------
 RSS 
خانه
ایمیل
شناسنامه
مدیریت وبلاگ
کل بازدید : 65942
بازدید امروز : 0
بازدید دیروز : 6
..........حضور و غیاب ..........
یــــاهـو
........... درباره خودم ..........
جمع صمیمی
امیر

.......... لوگوی خودم ........
جمع صمیمی
.......لوگوی دوستان ........

....... لینک دوستان .......
ساناز
رضا
کامبیز
قلم

............. اشتراک.............
 
............ طراح قالب...........